ساندویچ ساز برقی و عیب یابی (تعمیرات ساندویچ ساز)

ساندویچ ساز برقی

ساندویچ ساز برقی مانند کباب پز برقی می باشد با این تفاوت که سابز آن کباب پز کوچکتر بوده و کلید ترموستاتی برای کنترل ندارند . این وسیله دارای دو صفحه تفلون دار می باشد کهپشت هر صفحه ، المنتی برای تولید حرارت و طبخ غذا قرار داده شده است. به وسیله این دستگاه می توان بسیاری از مواد غذایی سرخ کردنی را برای تهیه یک ساندویچ ، آماده نمود . مانند گوشت ، همبرگر، سوسیس ، سیب زمینی و هر نوع غذایی که نیاز به سرخ کردن دارند . ساندویچ سازها در اندازه و ابعاد متنوعی ساخته میشوند تا نیاز خانواده ها با جمعیت های مختلف را بر آورده نماید . برخی از این دستگاه ها مخصوص تهیه این ساندویچ همبرگر یا شبیه آن می باشند. نحوه کار کرد دستگاه به این صورت است که ابتدا دستگاه را روشن می کنیم وپس از گرم و آماده شدن دستگاه ، مواد غذایی را درون سینی های آن قرار داده و درب را می بندیم. پس از گذشت مدت زمان لازم برای پختن مواد غذایی دستگاه را خاموش کرده و مواد را از درون آن بر می داریم .برای اینکه گرم و آماده شدن دستگاه برای پختن مواد غذایی قابل تشخیص باشد از لامپ خبر استفاده می شود .

در بعضی از این دستگاهها فقط یک لامپ خبر وجود دارد و با روشن نمودن دستگاه ، لامپ نیز روشن می شود و وقتی حرارت سینی ها به اندازه مطلوب رسید لامپ نوسط ترموستات خاموش می شود و این نشانگر آماده شدن دستگاه برای قرار دادن مواد غذایی درون آن می باشد و در بعضی دیگر از ساندویچ سازها از دو لامپ با نور سبز و قرمز استفاده می شود که لامپ قرمز نشانه گر در حا ل آماده شدن و افزایش حرارت بوده و لامپ سبز نشانه گر این است که حرارت دستگاه به حد مطلوب رسیده و مواد را می توان درو آن قرار داد. ساندویچ ساز ها در هر دو طرف المنت دارند یعنی هم در قسمت پایینی که مواد درون آن قرار می گیرد و هم در قسمت بالایی که به عنوان درب می باشد المنت قرار داده شده است و به هر دو طرف مواد غذایی حرارت داده می شود پس نیازی برای جابجا یا پشت و رو کردن مواد غذایی نمی باشد .

اجزای ساندویچ ساز

1-    قفل

2-    سینی تست با روکش نچسب

3-    بدنه

4-    ضامن

5-    دستگیره

6-    پایه

7-    سینی گریل با روکش نچسب

8-    نشانه گر برق ورودی دستگاه

9-    نشانه گر کار دستگاه

اجزای یک ساندویچ ساز برقی معمولی شامل :

1-   بدنه: بدنه دستگاه را از آلومینیوم خشک یا چدن می سازند تا در برابر حرارت مقاوم باشند. رنگ بدنه کوره ای می باشد تا در اثر حرارت نسوزد.

2-   سینی های مخصوص پخت غذا : درون دستگاه دو عدد سینی با روکش تفلون قرار داده می شود که یکی از آنها در قسمت پایینی و دیگیری در قسمت بالایی یا درب می باشد. این سینی ها توسط ضامنهایی نگه داشته میشوند تا هنگام باز و بسته کردن دستگاه از جای خود تکان نخورند و هنگام نظافت و شستشو می توان با آزاد کردن ضامنها سینی را از جای خود در آورد. همچنین در بیشتر دستگاهها از چند مدل سینی استفاده می شود که دارای طرح های مختلف بوده و این طرح ها هنگام پختن روی مواد غذایی نیز می افتند.

3-   المنت : همان طور که ذکر گردید این دستگاه دارای دو المنت میله ای در دو طرف می باشد که در بعضی از مدل های کوچک این المنت ها با هم سری و در برخی دیگر دارا ی سایز بزرگتر می باشند به صورت موازی با یکدیگر قرار می گیرند .

4-   سنسور ( ترموستات) : ساندویچ ساز ها دارای یک ترموستات غیر قابل تنظیم می باشند که در دسترس مصرف کننده نمی باشد و دمای تحت کنترل آن در یک درجه خاص توسط کار خانه سازنده انتخاب شده است این ترموستات به عنوان سنسور معرفی می شود. در مواقعی که با خرابی سنسور یا ترموستات مواجه شدید هنگام تعویض باید به درجه حرارتی تحت کنترل آن روی بدنه ترموستات نوشته شده است.

5-   فیوز حرارتی: برای اینکه جریان و حرارت نامی دستگاه تحت کنترل بوده و از حد مجاز بیشتر نشود از یک فیوز حرارتی در مسیر جریان المنت ها استفاده می شود که در صورت افزایش جریان و حرارت بیشتر از حد مجاز ، فیوز قطع شده و دستگاه روشن نخواهد شد و باید تعویض گردد .

6-   لامپ خبر : برای اینکه وضیعت کار کرد دستگاه برای مصرف کننده قابل تشخیص باشد از لامپ خبر استفاده می شود.

7-   سیم نسوز : سیم های مورد استفاده در مدار این دستگاه از نوع نسوز می باشد تا در برابر حرارت و جریان المنت ها تحمل کافی داشته باشد.

مراحل دمونتاژ ساندویچ ساز : برای باز کردن بدنه ساندویچ ساز ابتدا با آزاد کردن ضامن سینی ها را زا جای خود در می آوریم با باز کردن سینی ها پیچ های مربوط به صفحه های المنت قابل رویت می باشد و با باز کردن آن پیچ المنت وصفحه مربوطه باز شده و سایر قطعات سیم کشی در دسترس خواهد بود.

مدار الکتریکی ساندویچ ساز : در مدار این دستگاه از دو ترموستات استفاده شده است که یکی در صفحه پایینی و دیگری در صفحه بال قرار داده شده اند.ترموستاتی که در صفحه پایین قرار دارد کنترل برقی اصلی دستگاه را به عهده دارد و با قطع شدن آن برق هردو المنت قطع می شود ولی ترموستاتی که در صفحه بالای قرار دارد قطع کنترل المنت همان صفحه را به عهده دارد.

عیوب رایج در ساندویچ ساز

عیب 1- دستگاه روشن نمی شود.

علت 1- ترموستات قطع شده : این نوع ترموستات ها قابل تعمیر وتعویض نمی باشند و باید در صورت خرابی تعویض گردند .

علت 2- فیوز حرارتی قطع شده است : فیوز حرارتی نیز قطعه ای است که در صورت خرابی باید تعویض گردد. برای آزمایش سالم بودن این قطعه کافی است مولتی متر را روی بیزر تنظیم نموده و به دو سر فیوز وصل نمایید اگر بیزر به صدا در آمد فیوز سالم و در غیر این صورت معیوب می باشد.

عیب 2- یک یا هر دو صفحه دستگاه حرارت تولید نمی کند

علت 1 –المنت قطع شده است : مانند هر وسیله حرارتی دیگر المنت ساندویچ ساز نیز مقاومت سیمی می باشد و برای اطمینان از سالم بودن آن باید از دو پایه المنت اهم گیری کنیم .

جدول عیب یابی در ساندویچ ساز برقی

ردیف

عیب

علت

1

ساندویچ ساز روشن نمی شود

1-      دو شاخه یا سیم رابط معیوب است

2-      ترموستات قطع شده

3-      فیوز حرارتی قطع شده

2

در لحظه وصل دستگاه به برق لامپ سبزروشن می شود و هیچ حرارتی در سینی ها تولید نمی شود

ترموستات قطع شده

3

لامپ قرمز روشن می باشد ولی دستگاه هیچ حرارتی تولید نمی کند

المنت ها قطع می باشد

4

در یک ساندویچ ساز که دو المنت با هم موازی وصل شوند فقط یکی از سینی ها گرم می شود و طرف دیگر هیچ حرارتی ندارد.

1-      المنت مربوطه قطع شده است

2-      سیم مربوط به آن المنت قطع شده

5

با روشن کردن دستگاه ، فیوز برق منزل را قطع می کند.

سیمهای نول و فاز اتصال کوتاه دارند

امتیاز به این پست post
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *