چای ساز برقی

چای ساز برقی

امروزه کار برد چای ساز برقی بیشتر از سماور می باشد زیرا علاوه بر قیمت کمتر نسبت به سماور، آب را سریعتر جوشانده و آماده استفاده می نماید و همچنین امکان تهیه چای توسط قوری مخصوص خود را دارد که می توان چای را تا هر زمان دلخواه روی گرم نگه دارنده دستگاه قرار دارده و هنگام نیاز چای گرم و آماده را از روی آن برداشته و میل نمود.

1-   اجزای چای ساز برقی

چای سازها از سه قسمت زیر تشکیل می یابد :

  • سینی
  • کتری
  •  قوری

سینی ( پایه) : سینی در زیر دستگاه قرار می گیرد و کتری و قوری روی آن قرار می گیرند . بیشتر قطعات الکتریکی و سیم کشی دستگاه داخل این پایه می باشد و برق مورد نیاز آن توسط یک رابط انتقال میابد ولی المنت گرم نگه دارنده چای روی پایه قرار دارد. المنت گرم نگه دارنده توسط یک کلید که در کناره های پایه نصب می شود کنترل می گردد. کابل اصلی دستگاه به رابط الکتریکی کتری وصل می شود تا با وصل شدن دو شاخه به پریز، کتر ی برقدار شود ولی جریان برق المنت گرم نگه دارنده قوری، توسط یک کلید دو حالته کنترل می شود قابل ذکر است که برق المنت نگه دارنده از پایه های رابط الکتریکی کتری گرفته می شود.

کتری : کتر یچای سازها دارای یک المنت پر وات می باشند تا آ ب را سریعتر به جوش آورند و این المنت زیر مخزن کتری نصب می شود. برای کنترل دمای آب و المنت از کلید ها و صفحه های حساس به حرارت استفاده می شود.

قوری : قوری چای سازها بشتر از جنس شیشه می باشد و هیچ قطه الکتریکی روی آنها نصب نمی شود بلکه قوری را روی صفحه گرم نگه دارنده که المنت کم واتی دارد قرار می دهند تا علاوه بر دم کشیدن چای می توان آن را ساعت ها گرم نگه دارد.

چای ساز برقی

عیوب رایج در چای ساز

عیب 1- کتری قبل از به جوش آمدن آب اتومات نموده و خاموش می شود

علت – صفحه حساس از تنظیم خارج شده است : یکی از عمده عیب هایی که در کتر ی برق بروز می کند این است که بعد از مدتی خاصیت ارتجاعی صفحه حساس به حرارت کمتر شده و قبل از جوش آمدن آب اتومات می کند .

عیب 2- با اینکه لامپ خبر روشن می شود ولی کتری هیچ حرارتی تولید نمی کند.

علت – المنت قطع شده است : علت اصلی قطع شدن المنت خالی نمودن سریع همه آب جوش داخل کتری می باشد. زیرا عمل انبساط و انقباض به طور سریع انجام گرفته و المنت را قطع می کند.

سرویس و نگه داری چای ساز: یکی از کارهایی که در این زمینه انجام می شود رسوب زدایی کتر ی چای ساز است. برای رسوب زدایی کتر یبه دو طریقه زیر می توانید عمل کنید

استفاده از جوهر لیمو : یک لیتر آب در داخل کتری ریخته و آن را بجوشانید و سپس 50 گرم جوهر لیمو در آن ریخته و بگذارید که یکساعت و نیم در داخل آن بماند. پس از این مدت کتری را کمی تکان داده و خالی کنید و داخل آنرا چند بار آب بکشید.

استفاده از سرکه : 500 میلی گرم سرکه سفید در داخل کتری ریخته و بگذارید که یکساعت در داخل آن بماند. سپس کتری را کمی تکان داده و خالی کنید و داخل آنرا چند بار آب بکشید.

جدول عیب یابی چای ساز :

ردیف

عیب

علت

1

سینی و کتری چای ساز برقی روشن نمی شوند

2-     پریز برق ندارد

3-     دو شاخه یا سیم رابط معیوب است

2

لامپ خبر کتر ی روشن می شود ولی آب داخل آن هیچ گرمایی ندارد

4-     المنت قطع می باشد

5-     سیم از پایه المنت قطع شده است

3

کتری روشن می شود ولی قبل از جوش آمدن آب خاموش می شود

صفحه حساس سنسور روی مجموعه ترموستات کنترل دمای کتری، حساسیت خود را از دست داده است

4

لامپ خبر المنت گرم نگه دارنده روشن است ولی چای داخل قوری سرد می شود.

3- المنت گرم نکه دارنده قطع شده است

4-سیم المنت قطع شده است

5

با روشن کردن دستگاه، فیوز برق منزل را قطع می کند

6-     سیم های نول و فاز اتصال کوتاه دارند

7-     یکی از قطعات الکتریکی اتصال کوتاه دارند

6-

کلید روی کتری در وضعیت روشن قرار نمی گیرد و با رها کردن آن دوباره به حالت خاموش باز می گردد

میله پلاستیکی زیر مجموعه ترموستات کتر یتوسط رابط الکتریکی روی سینی خوب فشار داده نمی شود

امتیاز به این پست post
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *